1:18RaceSolidoSubaru

Dikke Subaru

Ook van Solido, 1:18, de (SO1807403) Subaru Impreza S5 WRC 99 Rally Azimut di Monza ’00 #8

 

De Monza Rally Show (voorheen bekend als Rally di Monza of Rally dell’Autodromo) is een auto-evenement dat sinds 1978 wordt gehouden op het Autodromo Nazionale di Monza, waar rally- en circuitrace-experts strijden, evenals protagonisten van de entertainmentwereld en andere sporten. Het vindt meestal plaats in de laatste weken van november, aan het einde van het competitieve seizoen. Op 9 oktober 2020 werd aangekondigd dat Rally Monza de laatste ronde van het 2020 World Rally Championship-seizoen zou zijn, waarbij voor het eerst een ronde van het FIA World Rally Championship zou worden gehouden. Het evenement werd opgenomen in het Wereldkampioenschap Rally 2021 als laatste ronde van het seizoen.

[contact-form-7 id=”15166″ title=”Model gezien”]

De eerste edities hadden een gemengd wegdek, met speciale etappes die zowel op de verharde baan als op onverharde wegen in het binnenland van het circuit werden uitgehouwen. Vanaf 1985 werd de rally een volledig geasfalteerd evenement. In de jaren 80 en 90 lieten de organisatoren meestal een klasse toe voor speciale racewagens, zoals toerwagens, grand tourers en speciaal geprepareerde rallyauto’s. In de daaropvolgende jaren veranderde het evenement geleidelijk van een klassieke rally naar een uitdaging tussen rally- en circuitcoureurs, evenals personages uit de entertainmentwereld en andere sporten. Sinds 2003 werd de naam veranderd in Monza Rally Show. In 2020 werd het evenement omgedoopt tot Rally Monza omdat het een officiële World Rally Championship-ronde werd, inclusief podia op het circuit en openbare podia ten noorden van Bergamo. Het evenement werd opnieuw opgenomen in het Wereldkampioenschap Rally 2021, als laatste ronde van het seizoen.

Miniatuurautowinkel heeft altijd diverse Solido modellen op voorraad. Bezoek de winkel aan de Eperweg 59 in ‘t Harde. Hier vindt u duizenden modellen. Ruim 90% van onze collectie zij collectors items, soms meer dan 70 jaar oud. Alle merken van Dinky toys tot Ziens, Minichamps tot Hot wheels en nog heel veel meer.