Porsche Museum: New special exhibition ‘75 Years of Porsche Sports Cars’

Tot en met 7 januari 2024 in Stuttgart-Zuffenhausen>
Het is de meest uitgebreide bijzondere tentoonstelling ooit in het Porsche Museum.
Nieuwe presentatie van de Porsche 356 “No. 1” Roadster.
Spectaculaire Mission X hypercar concept te zien van 20 juni tot 2 juli.

Het Porsche Museum nodigt uit tot een reis door 75 jaar Porsche merkgeschiedenis. Het hele museum is doordrenkt met een nieuwe sfeer. Tussen de proloog en de epiloog behandelt de speciale tentoonstelling vele onderwerpen van het heden en de toekomst, met fascinerende mensen en baanbrekende technologieën, digitaal geanimeerd.

Stuttgart. Dromen veranderen de wereld. Dat is altijd zo geweest. Ferry Porsche droomde ooit van een auto die nog niet bestond. Dus samen met zijn team bouwde hij het zelf. Met de Porsche 356 ‘No. 1’ Roadster begon het succesverhaal van het merk en de Porsche legende. Op 8 juni 1948 kreeg het model zijn algemene exploitatievergunning. Het hoogtepunt van de jubileumviering voor ‘Driven by Dreams. 75 Years of Porsche Sports Cars’ is de meest uitgebreide bijzondere tentoonstelling ooit in het Porsche Museum. ‘Driven by Dreams’ is een waarde die de geschiedenis van het bedrijf vastlegt en tegelijkertijd transporteert naar het heden en de toekomst. De mensen achter het merk staan tot en met 7 januari 2024 centraal in het museum. Mensen die, zoals Ferry Porsche, geloofden in hun dromen, in het bereiken van grote dingen en in het implementeren van grote ideeën: Dreamers.

 

Omdat veel dromen hun oorsprong vinden in de nacht en eindeloos zijn zoals de kosmos zelf, presenteert het Porsche Museum de hoofdrolspelers van de speciale tentoonstelling aan de nachtelijke hemel. “Net als het universum is het bedrijf Porsche dynamisch en altijd in beweging. Er is geen stilstand. Met waarden als eerlijkheid, pragmatisme en moed ontwikkelt het merk al 75 jaar innovaties”, zegt Achim Stejskal, hoofd van Porsche Heritage and Museum. “Voor de speciale jubileumtentoonstelling hebben we het museum sinds de opening in 2009 uitgebreider aangepast dan ooit. Het zien van de technische hoogstandjes en de vele ideeën van de afgelopen 75 jaar, en deze gebruiken om de toekomst vorm te geven, maakt het belang van erfgoed actueler dan ooit.”